divendres, 2 de març del 2012

I el dijous a la tarda-vespre hem pogut observar planetes

A partir de les 19h del dijous s'han obert les portes al públic general. Molts pares, mares, avis i més familiars han visitat l'escola amb ganes de poder veure tots els tallers i activitats que hi havia.
El planetari ha tingut una gran concurrència, i a primera hora ja s'havien exhaurit tots els tiquets de totes les sessions!
Gràcies a l'ajut dels tècnics d'Io Planetaris i l'Associació Astronòmica de Torroja del Priorat, el pati s'ha convertit per unes hores en un  camp de telescopis que estaven dirigits a la Lluna, Venus, Mart i inclús hem pogut veure els colors de Júpiter i els seus satèl·lits. Ens hem quedat, però, amb ganes de poder observar els anells de Saturn ja que en aquestes dates concretes apareix a l'horitzó a partir de les 10.30 del matí, i  amb la llum solar és molt més complicat.


El Joan Pujol ens ha ensenyat els funcionament dels telescopis de "quasi-darrera generació" (com ell deia) que són automàtics, i amb un sistema de motors intel·ligents ens enfoca l'astre que nosaltres triem.


En alguns moments s'han fet llargues cues, doncs les imatges tan nítides dels cràters de la Lluna, els colors de Júpiter o els seus satèl·lits han estat veritablement espectaculars.
Els cràters lunars

Vista de Júpiter

Vista de Mart